◄ terug                       

     Welkom bij Stichting Molens Zuid-Kennemerland

Bezoek van schoolklassen aan onze molens

Spelregels:

Schoolklas bezoek aan De Eenhoorn1: Maak een afspraak met de molenaar.  Doe dit ongeveer vier weken van te voren. Valt het bezoek op een werkdag / schooldag dan moeten de molenaar en zijn medewerkers ook een vrije ochtend of middag plannen.  Voor informatie kijk bij ONZE MOLENS. 

2: Regel voldoende begeleiders.  Voor basisonderwijs geldt doorgaans één begeleider op 5 kinderen.

3: Verdeel de klas vantevoren in groepjes van maximaal 10 kinderen met twee begeleiders. De begeleiders dienen tijdens de rondleiding de kinderen goed in de gaten te houden.

4: Kom op tijd. Mocht er onverhoopt vertraging in de afgesproken tijd optreden, bel dan even met de molenaar.

5: Vervoer naar De Eenhoorn:   Fietsen: deze kunnen worden gestald bij de molen. ( wel een stukje lopen, het jaagpad is een voetpad.) Auto's: stallen in de berm van de Zuid-Schalkwijkerweg of op het veldje bij de manege hoek Goede Herderpad. Geen doorgangen naar de woonschepen of inritten blokkeren.

6: Vervoer naar De molen van de Schoterveenpolder: Fietsen: stallen op de dijk. Auto's stallen in de Heussensstraat of langs de Jan Haringstraat. Evt. parkeerplaatsje korfbalvereniging to. de dijk.

7: Vervoer naar De Adriaan: Fietsen in de rekken stallen naast de molen. Auto's parkeren op de Papentorenvest tegen betaling.

8: Meegebrachte lunch kan  genuttigd worden op het molenerf.

9: Het dragen van rugtassen is niet handig. Rugtassen kunnen het best even worden verzameld. Beide handen vrij tijdens het klimmen is het veiligst.

10: Aanwijzingen van het molenpersoneel dienen door elke bezoeker te worden opgevolgd. De molenerven en de molens zijn  oude industrieterreinen met werkende machines. Dus geen speeltuin.

11: De duur van de rondleiding is afhankelijk van het type molen en de interesse van de groepen. Reken op een half uurtje per groepje van 10 kinderen.

12: Voor het bezoek wordt een bijdrage gevraagd van   € 10,-   plus   € 1,- per persoon  (Voorbeeld: € 25,-voor een groep van 15 personen en  € 40,- voor een groep van 30 personen.). 

13: Afrekenen kan contant bij de molenaar of op rekening van de SMZK.

14: Op de Eenhoorn en op de molen van de Schoterveenpolder zijn GEEN toilet aanwezig.

15: Houd rekening met slecht weer en zorg eventueel voor regenjassen.

Schoolklasbezoek aan De Eenhoorn Welkom op de molen